Jeugdregio 2016

20161119_133126Zaterdag 19 november was het dan zover: op weg naar de Waterlandschutters in Purmerend voor de funverschieting. Zoals elk jaar worden de jeugd regiowedstrijden op deze wijze afgesloten, gevolgd door de prijsuitreiking .

Er waren kosten noch moeite gespaard door de vrijwilligers van de Waterlanschutters. Er moest geschoten worden op minion poppen die heen en weer schoven, dierenkoppen die naar onder verdwenen en er waren handjes die ronddraaiden en kapot moesten worden geschoten. Dat ging vaak goed, maar ook moesten een paar pijlen er aan geloven en braken in twee: het waren de pijlen van Sven ook Kevin ging niet zonder pijlschade naar huis. Hij schoot 3 pijlen zo dicht bij elkaar dat er twee in elkaar schoven: wij noemen dat een Robin Hood. Knap gedaan, maar dan hou je geen pijlen over. Kortom, het was een wedstrijd met veel fun en iedereen heeft genoten.
Toen we klaar waren was het dan eindelijk zo ver: de prijsuitreiking. Om in de prijzen te vallen moeten de schutters minimaal 6 wedstrijden geschoten hebben van de 8 wedstrijden, die over het gehele jaar worden verdeeld. Het vernijn zat dit jaar in de staart. Twee van de 18 schutters (Ramon van der Hart van Pijlsnel en Hidde Kaspers van Brederode) stonden op een gedeelde eerste plaats met 1480 punten. Derde stond Lloyd Cozijnsen (ook van Pijlsnel) met 1453 punten. Jeffrey Looij (ook van Pijlsnel) stond vierde met 1448. Het was dus erg spannend die laatste wedstrijd.
Ramon deed wat hij kon, maar het wou niet lukken om Hidde voor te blijven. De twee dachten dat de strijd was gestreden, maar jeffrey (die op baan drie stond) wist zich flink omhoog te schieten en werd eerste met 1527 punten. Hidde werd tweede met 1508 punten en Ramon mocht met brons naar huis met 1497 punten. Vierde werd Lloyd, Sven werd vijfde en de zesde plek was voor Thijs.
Onze jongste deelnemer van de jeugdregio behaalde in categorie aspiranten de competitie de eerste plaats allemaal gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Ook werden er met de funverschieting nog twee knuffels gewonnen: 1 door Sven en 1 door Colin.

We gaan ons weer opmaken voor een nieuw seizoen, dus als je al lid bent van de club en je vindt het leuk om ook eens kennis te maken met de wedstrijdsport: meld je dan aan bij Dave of bij Frans. De wedstrijden worden geschoten bij verschilende verenigingen in Noord-Holland. Een eigen boog is nog niet nodig, deze kan je lenen van de club. Mochten je ouders een keer niet mee kunnen of geen vervoer hebben is dat ook geen probleem: we verzamelen voor de wedstijd op onze eigen club en dan kan je altijd wel met iemand meerijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *