Kerstverschieting 2016

dsc_3864_edit_smallMaanden vol besprekingen, ideeën, shoppen, geregel en klussen gingen er aan vooraf. De sfeer was al goed te merken binnen de commissie en hoe dichter we bij zondag 18 december kwamen, des te fanatieker we werden.

Lisa, Dave en ik werden al enthousiast bij de eerste bespreking en Jack kwam daar, als klapper op de vuurpijl, nog even bij, met allerlei ideeën die hij het hele jaar al aan het verzamelen was. Niet veel later begon Lisa goed de sfeer erin te gooien door de vele kerstversiering die ze tegen kwam. Het begon bij mij echt goed te kriebelen toen Dave plotseling aan kwam met een zelfgemaakte skihut. Ongelofelijk! Niet veel later werden de banen globaal uitgezet, in elkaar gezet en verbouwd.

De kerstverschieting begon bij ons al op vrijdag. Na de jeugdtraining werd de skihut in elkaar gezet, waardoor het ‘winterwonderland-terras’ gerealiseerd kon worden door de dames. De heren waren daarentegen al druk bezig met het in elkaar zetten van de verrassing van de dag…

dsc_3878_edit_smallOp zaterdag begonnen we al vroeg met het afmaken van de laatste dingetjes en het ophangen van de blazoenen. Om half 10 aanwezig, zodat we ‘op tijd’ weer klaar zouden zijn. Een heel leuk idee, maar onuitvoerbaar! Tussen vijf en half zes gingen de laatsten pas weg!

De dag was aangebroken. De dag van de kerstverschieting. Zal alles wel in de smaak vallen? Zijn we net zo creatief geweest als vorig jaar, of misschien zelfs beter? Vandaag gaan we het merken…

Bij binnenkomst in de gang werd ik gelijk verwelkomd door schutters die hun boog aan het opspannen waren, want ja; ‘je moet toch wat hè, als je in de hal zelf niets ziet‘. Kijk, die kerstsfeer zit er al goed in! Vrolijk loop ik door de kantine, de hal in… Doordat ik al eerder weg was zaterdag middag, was ik net zo nieuwsgierig als alle anderen en ik was verrast. Het zag er zo veel gaver, mooier, sprookjesachtiger en kerstiger uit als toen ik de hal gisteren verliet!

dsc_3909_edit_smallAl snel was iedereen aanwezig, de een nog vrolijker dan de ander, en werden de banen voorgesteld. De verassing van de dag was te vinden op baan 2. Met trots presenteerden wij de ‘Mystery Lane’. De baan waarin de pijlen simpelweg verdwijnen en het blazoen verscholen is én verplaatst wordt na elke ronde. Verder waren er nog banen waar we flink aan geknutseld hadden, zoals de zilveren koker-baan, de kerstkaarten, de kerst-versierde baan en het kerstboom blazoen. Natuurlijk zijn wij ook dit jaar de kleuren banen niet vergeten. Het aantal punten werd, uiteraard, bepaald door onze jongste schutter Ryan op het dartblazoen te laten schieten. Oh ja, en de schutters die met veel mazzel het kleine blazoentje geraakt hadden op de mystery lane, kregen 18 punten aftrek!

dsc_3868_edit_smallAls ik zo alle complimenten, opmerkingen en reacties moet geloven, kan ik met een gerust hart zeggen dat niet alleen ik, maar iedereen, een top dag heeft gehad! Als afsluiter ging iedereen met een goed gevoel en minstens één kip naar huis.

Op naar volgend jaar!

Meer foto’s? Kijk even op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *