Leren schieten

Boogschieten is een moeilijke sport die veel vraagt van iemands concentratievermogen en nauwkeurigheid. Voor boogschieten hoef je niet sterk te zijn, je kunt namelijk met een lichte boog beginnen, om dan langzaam op te bouwen naar een zwaardere, snellere boog.

Training
Pijlsnel heeft elke donderdagavond een trainingsavond voor zowel de jeugd als de volwassenen. Voor de jeugd is deze training van 7 tot 8 uur en de volwassenen van 8 tot 9 uur. Iedereen die wilt leren boogschieten is van harte welkom om het eens te proberen. neem contact op met de voorzitter via de contactenpagina over de beschikbaarheid. De eerste keer proberen is gratis. Mocht dit goed bevallen, kunt u een blauwe strippenkaart kopen voor aspirantschutters. Deze kost €5,= en daarmee kunt u vijf keer komen schieten. Hierna kunt u beslissen of u lid wil worden.

Jeugd
Pijlsnel heeft een speciale jeugdafdeling voor kinderen vanaf 10 jaar. Deze groep traint donderdagavond van 7 tot 8 uur. Deze trainingen zijn niet seizoensgebonden, maar lopen het hele jaar door. Iedereen traint op zijn of haar eigen tempo op zijn of haar eigen manier. De trainers lopen deze avond rond om aanwijzingen en tips te geven.

Gastschutters
Als u incidenteel met een lid meekomt om te schieten, kunt u een rode strippenkaart kopen in de kantine. Deze kost €15,= en daarmee kunt u zes keer schieten. Ook bondsleden die incidenteel bij Pijlsnel mee willen schieten, kunnen een strippenkaart kopen.

Kleding
Als u komt schieten dan raden wij aan het om in een t-shirt te komen schieten. Te wijde kleding, vesten, sjaals, etc. zitten in de weg tijdens het schieten. Open schoeisel is gevaarlijk, een pijl die op de grond ligt kan tijdens het halen van de pijlen tussen de tenen belanden, om deze reden worden er alleen dichte schoenen gedragen.

Veiligheid
Veiligheid staat altijd voorop. Alle schutters schieten tegelijkertijd vanaf een vaste lijn en halen gezamelijk de pijlen weer op. Tijdens het schieten mag er niet op de baan gelopen worden en andersom, op het moment dat er op de baan gelopen wordt moet men blijven wachten achter de schietlijn. Pas als de baan vrij is mag er weer geschoten worden en uiteraard uitsluitend richting de doelen.

Wat als ik eenmaal kan schieten?
Zodra een schutter vordert kan hij/zij ook op andere dagen vrij trainen. Op deze tijden kan men op eigen houtje schieten voor de ontspanning of als extra training. Tevens hebben wij een interne competitie welke wij elke dinsdagavond houden. Ook is het mogelijk om samen met andere schutters van Pijlsnel mee te gaan doen aan de jaarlijkse regiocompetitie, die door de NHB wordt georganiseerd. Dit is een leuke manier om kennis te maken met medeschutters en altijd erg gezellig!