Over Pijlsnel

Geschiedenis
Handboogschutterij Pijlsnel is opgericht op 13 Oktober 1983 door Miep en Teun Fridsma in Landsmeer.
De leden van Pijlsnel schoten in het begin enige tijd op de ijsclub “Hard gaat ‘ie”. Al snel deed zich de mogelijkheid voor om in een eigen onderkomen in te trekken. Na een jaar bij de ijsclub trok Pijlsnel in op de zolder van duikvereniging Down Under aan het Zuideinde.

Na jaren verbouwen en verbeteren bloeide er een gezellige en gezonde vereniging van enthousiaste en gedreven schutters. Helaas kreeg Pijlsnel van de huisbaas te horen dat het pand gesloopt zou worden en dat Pijlsnel de zolder moest verlaten. Daarop besloot Pijlsnel een nieuw pand te laten bouwen op de huidige locatie aan de Scheepsbouwersweg in Landsmeer waar tot op heden met veel plezier gebruik van word gemaakt.

Pijlsnel
Vandaag de dag is Pijlsnel een vereniging met ongeveer 100 leden. We zijn een bloeiende vereniging met goede wedstrijdresultaten. Elk jaar zien wij in onze vereniging schutters thuiskomen met mooie prijzen, zoals Nederlands Kampioenen of goede resultaten bij veldwedstrijden. Gezelligheid is er bij Pijlsnel ook te vinden.